Onze verzekeringsartsen verrichten onafhankelijke verzekeringsgeneeskundige expertises. De arts maakt een vertaalslag van een medische aandoening naar de beperkingen en mogelijkheden in het dagelijks functioneren van de cliënt. Vanzelfsprekend verrichten we deze medische expertises op een deskundige, objectieve én mensgerichte manier. Onze artsen hebben ruime ervaring zowel op het gebied van letsel als arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV). We voeren de deskundigenonderzoeken uit voor zowel particulieren, verzekeringsmaatschappijen, advocatenkantoren als Rechtbanken. Dit doen we vanaf diverse oproeplocaties in Noord-Brabant én aan huis. Mensgericht betekent voor ons een transparant traject voor alle partijen en écht met u als cliënt in gesprek gaan.

Expertise AOV & letselschade

Bij een verzekeringsgeneeskundige expertise op het gebied van arbeidsongeschiktheid geven we een oordeel over de belastbaarheid. Onze arts brengt oorzakelijke, onderhoudende en/of herstelbelemmerende factoren in werk, privé en persoon helder in kaart. Daarbij geeft de arts ook therapeutische suggesties. Onze expertiseonderzoeken bij letselschade zijn gericht op het vaststellen van de belastbaarheid. Door onze ervaring met letselschadetrajecten kunnen wij ook vragen beantwoorden over de gevolgen van het ongeval op de belastbaarheid. Maar ook over eventuele toekomstrisico’s en de gevolgen op al aanwezige ziekten en klachten. We hebben een duidelijke filosofie over medische advisering in letselschades. Daarom worden ook onze verzekeringsgeneeskundige expertises enkel uitgevoerd in gemeenschappelijk opdracht van de belangenbehartiger en de betrokken verzekeraar.

Waarom een expertise bij 1Medisch Adviseur?

  • We nemen een neutrale positie in.
  • U krijgt een fair oordeel.
  • We nemen de tijd om naar u als cliënt te luisteren.
  • Onze verzekeringsartsen hebben ruime ervaring op zowel het gebied van AOV als letsel.
  • Onze artsen geven ook advies over herstelgedrag en therapeutische opties, onderhoudende factoren, toekomstrisico’s en pré-existente problemen.

Meer informatie over verzekeringsgeneeskundige expertises

In het filmpje zie je alles over onze verzekeringsgeneeskundige expertises. Een overzicht van de organisaties die met regelmaat gebruikmaken van de onze diensten op het gebied van verzekeringsgeneeskundig expertises staat op de pagina Deelnemers. We beschrijven de verschillende stappen van een expertisetraject op de pagina Stappen bij verzekeringsgeneeskundige expertise. Heb je tussendoor vragen? Je kunt altijd contact met ons opnemen.

Arts achter pc